Start de VR beleving

Hoe werkt het?

De Ten Duinen@1490 app toont je unieke historische 360°-uitzichten van de middeleeuwse Duinenabdij. Door de app te downloaden kan je beleven hoe de abdij in Koksijde eruitzag in 1490 én kan je de verzameling grisailles ontdekken, die erkend werd als Vlaams topstuk! Deze grijsschilderijen van de graven van Vlaanderen & abten van Ten Duinen bevinden zich vandaag in het Brugse Grootseminarie.

Hoe moet je dit gebruiken?

1. Log in op het wifi-kanaal in het museum of gebruik je 3G of 4G netwerk om de app te downloaden.
  2. Open de web browser op je smartphone en surf naar vr.tenduinen.be
  3. Steek je smartphone in de cardboard bril.
  4. Kijk door de bril en blader door de zes verschillende locaties in het menu door je hoofd te bewegen.
  5. Wil je een andere ruimte zien? Druk op je smartphone doorheen de opening in je cardboard bril. (“press button for menu”). Je krijgt opnieuw het menu en kan een nieuwe locatie selecteren.
  6. Sluit de app niet in je browser, of je moet die opnieuw downloaden. Doe je dit toch per ongeluk, ga dan terug naar stap 2.
  7. We raden je aan om deze app op de site te gebruiken om de beleving nog levendiger te maken, maar je kan eender waar deze VR-beleving downloaden en beleven.
Terug