Verscholen in de prachtige Noordduinen vind je het Vanneuvillehuis. In dit recent gerestaureerde huisje word je ondergedompeld in de wereld van de Koksijdse kunstenaar Walter Vilain (1938-2019). De jonge Walter werd beïnvloed door o.a. Paul Delvaux en George Grard, beroemde meesters uit de 'School van Sint-Idesbald'. Het Vanneuvillehuis toont onder meer een permanente collectie kunstwerken van Walter Vilain.

Je zal er ook meer te weten komen over de Noordduinen, een biologisch waardevol duingebied met een grote verscheidenheid aan vegetatietypes.

Zoektocht voor gezinnen

Speciaal voor gezinnen met jonge kinderen, stelde de dienst Cultuur en Erfgoed de zoektocht ‘Duinsafari’ samen waarin je op zoek gaat naar de code van de schatkist. 

De safari bestaat uit een logboek en een rugzak met materiaal. Deze rugzak kan uitsluitend worden afgehaald in het Vanneuvillehuis tegen betaling van een waarborg (10€). Wanneer je de rugzak terugbrengt, krijg je deze waarborg terug.

Opgelet, deze zoektocht kan om praktische redenen niet gedaan worden tijdens een Matinee bij Walter concert op dinsdagen tussen 11 en 12 uur in de schoolvakanties.

Matinee bij Walter (optredens)

In het Vanneuvillehuis maken we het extra gezellig met de ‘Matinee bij Walter’ sessies op dinsdagen in de schoolvakanties. Met een knipoog naar wijlen Walter Vilain: de Koksijdse kunstenaar die er jaren zijn atelier had. Kom luisteren naar een intiem muzikaal optreden, midden in de duinen. 

Praktisch:

  • Adres: Middenlaan 103, Koksijde
  • Openingstijden: raadpleeg de openingstijden van het Vanneuvillehuis hier.
  • Reserveren hoeft niet meer. Je kan gewoon tijdens de openingstijden binnenspringen.
  • Hou aub rekening met de social distancing.
  • Een gegidste rondleiding aanvragen, is ook een absolute aanrader. De inkomprijs blijft dan gratis, maar je betaalt wel 70 euro voor de gids. Een gidsbeurt online reserveren kan via onze webshop. Maximaal 20 personen kunnen dan deelnemen per groep. Gegidste rondleidingen kunnen ook buiten de schoolvakanties plaatsvinden.