Gebruik bij mooi weer onze grote groene buitensite als picknickplaats of voel je helemaal ontspannen voor of na een leerrijke museumdag met een drankje aan democratische prijzen in onze Gasterie. Dit gezellig gebouw biedt plaats voor een 35-tal personen.  

Met dit filmpje kan je al scoren bij je leerlingen, nog voor je bezoek aan het museum! Terry Jones (Monty Python) geeft een introductie op het monnikenleven in de middeleeuwen. We raden het aan vanaf 3de graad lager onderwijs.

Ontdek hoe de abdij eruit zag met 3D-beelden

Wil je al eens in je klas zien hoe de abdij eruit zag vroeger? Via deze link kan je 3D- beelden uit de Virtual Reality toepassing 'Ten Duinen @ 1490' in je klas tonen! 

UiT met je klas in Koksijde

Onze gemeente heeft een hele waaier aan activiteiten voor een perfect uitje met de school. Veel klassen uit het binnenland komen reeds enthousiast genieten van deze activiteiten tijdens een uitstap aan zee. Maar Koksijde wil vooral ook de scholen in Koksijde warm maken voor al het moois dat Koksijde te bieden heeft op cultureel en sportief vlak.

De activiteitenbrochure Uit met je klas in Koksijde bundelt het educatief aanbod van de gemeentelijke diensten, gekoppeld aan leerdoelen en eindtermen.