Je komt naar het Abdijmuseum en wilt je dagtrip, weekend of vakantie extra cachet geven? Koksijde heeft heel wat te bieden.

Natuurlijk!

Eén van de redenen waarom heel wat mensen jaarlijks naar onze kustgemeente afzakken, is de ongerepte natuur. Geniet van 700 ha natuurgebied! Met brede stranden, machtige duinuitzichten waaronder het zicht vanop de hoogste duin van België: de 'Hoge Blekker' die de Duinheren ook al kenden. 

Laat je smaakpapillen werken

Wie Koksijde bezoekt zal ook zijn innerlijke mens tevreden stellen. Uiteraard raden we jullie aan om van ons abdijbier te proeven in de Huisbrouwerij Sint-Idesbald op de voormalige uithof van de abdij Ten Bogaerde. Maar er zijn nog veel meer tips. In de zomer kan je relaxen in één van de strandbars. Heel het jaar door kan je aan de zeedijk lekker eten en drinken met zicht op zee. Ontdek andere toprestaurants die door o.m. Gault & Millau geprezen worden. Of passeer bij één van de lokale handelaars. In Koksijde vind je heel wat fijne bakkers, vishandelzaken, beenhouwerijen, traiteurs, ... voor als je het zelf gezellig wil maken.

Unieke gemeente-aan-zee

Alle faciliteiten van een stad gebundeld in een gezellige gemeente: ga bijvoorbeeld winkelen, heerlijk tafelen, een filmpje meepikken in de cinema en geniet na in een lokale B&B of hotel.

Koksijde telt drie badplaatsen: Koksijde, Oostduinkerke en Sint-Idesbald. Elk hebben ze hun eigen karakter en specialiteiten. Terwijl Sint-Idesbald bekend staat als kunstoord, Koksijde het bruisende hart is met veel evenementen en het indrukwekkende gemeentehuis, blijft Oostduinkerke onlosmakelijk verbonden met de kaviaar van de Noordzee: de garnalen! En dan vooral door wie erop vist: de paardenvissers. 

Met deelgemeente Wulpen heeft Koksijde daarbovenop een landelijke troef waar je kunt tot rust komen tussen de koeien en langs de vaart. 

Zei er hier iemand 'sport'?

In Koksijde kan je een frisse neus halen met een ochtendjogging langs het strand, mountainbiken in de duinen, watersporten in zee, fantastische fiets -en wandelroutes ontdekken, een balletje slaan bij Koksijde Golf ter Hille, of waarom geen billekarre of gocart huren met je hele gezelschap aan de zeedijk? Als de zee te koud is in de zomer kan je het verwarmd openluchtzwembad opzoeken in Oostduinkerke. 

Cultuur voor elk uur

Ontdek alles over de visserij in NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum, gooi grote ogen bij het zien van de wereldbekende werken van kunstschilder Paul Delvaux in het Delvauxmuseum, laat je hart voor moderne kunst sneller slaan in kunstencentrum Ten Bogaerde, keerekiwere (keer eens terug) in de tijd bij ambachtenmuseum 't Krekelhof en krik je biologielevel op bij het zien van de vele dierenskeletten in natuurhistorisch museum MuseOs.

Maar ook het kruin van de theaterwereld, de meest actuele muzikanten, de grappigste stand-upcomedians, ontroerende circusgezelschappen en onvergetelijke dansopvoeringen pik je met wat geluk 's avonds nog mee dankzij de brede waaier aan voorstellingen in cultuurcentrum CasinoKoksijde

Het zicht vanop de Hoge Blekker
Ten Bogaerde met vooraan een beeld van George Grard
Visserschip Martha OD.1, in het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum
De Grote Schuur op Ten Bogaerde met vooraan een beeld van George Grard
Strand
Vissen in de zee
Openluchtzwembad Oostduinkerke
Watersport
Paardenvissers in Oostduinkerke
Zeezicht
De Grote Schuur op Ten Bogaerde met vooraan een beeld van George Grard
Het Delvauxmuseum
Vangst na het paardenvissen
Koksijde Golf Ter Hille
Paardenvisser Oostduinkerke