Doel

Abdijwegwijzer wil jongeren op een speelse en interactieve manier vertrouwd maken met één van de belangrijkste actoren uit de Westerse geschiedenis: de christelijke abdijgemeenschappen. Via de links naar andere culturen en godsdiensten, krijgen jongeren een betere appreciatie van onze multiculturele samenleving.

Inhoud

'De monnik binnen de abdijmuren' staat centraal in Abdijwegwijzer. In de educatieve speelfilm 'Ten Duinen' (regie: Stijn Coninx) kunnen jongeren zich inleven in de mysterieuze wereld van een 14de-eeuwse cisterciënzerabdij. De verschillende zalen binnen het Abdijmuseum werpen eveneens een licht op het dagelijkse leven binnen (en buiten) de abdijmuren.

Extra: educatieve brochure

Leerkrachten kunnen de educatieve brochure Abdijwegwijzer gratis downloaden (cf. infra). Deze brochure bevat voldoende achtergrondinformatie om leerlingen grondig voor te bereiden op hun bezoek aan het Abdijmuseum Ten Duinen. De creatieve opdrachten die daarbij aansluiten, vestigen de aandacht op de functies van de verschillende gebouwen binnen de abdij, en op de abdijbewoners. Na boeking mailen we u deze opdrachten kosteloos door.

Praktisch

  • Doelgroep: Lager onderwijs (3de graad), secundair onderwijs (1ste en 2de graad)
  • Duur: ca. 2 uur
  • Kostprijs: 90 euro voor 20 leerlingen, leerkracht gratis
  • In deze prijs is de gids inbegrepen, alsook de toegang van de leerkracht. Begeleiders zonder lerarenkaart betalen 5 euro. 
  • Aanvraag: min. 3 weken op voorhand.

Reserveer 'Abdijwegwijzer'