In de middeleeuwen overheerste het silhouet van de Duinenabdij het Koksijdse landschap. Een bezoek aan het Abdijmuseum doet je in alle rust wandelen langsheen haar oude muuropstanden, omgeven door prachtige natuur. Verwonder je over unieke collectiestukken die archeologen ter plaatse vonden, over de abdijgeschiedenis en de belangrijke rol van de Duinheren in de streek.

Vandaag gesloten
Morgen gesloten
Alle openingsuren

Koninklijke Prinslaan 2
8670 Koksijde
Wegbeschrijving en bereikbaarheid

Abdijmuseum tijdelijk gesloten als maatregel tegen coronavirus

Omwille van de preventiemaatregelen rond de verspreiding van het Coronavirus is het Abdijmuseum tijdelijk gesloten voor publiek, nog zeker tot en met 20 april. Al onze evenementen en gidsbeurten in de tijdspanne tot en met 30 april werden ook reeds geschrapt.

Coronavirus

Beleef onze VR bij jou thuis

Thuisblijven is niet altijd een makkelijke opgave in coronatijden. Misschien brengt onze VR beleving wat ontspanning! Ontdek verschillende ruimtes van de abdij in 1490 achter je tablet, smartphone of pc! Nog niet the real deal zoals de VR in het museum, maar wel heel leuk om te doen!

Ontdek onze Virtual Reality onlinebeleving

De collectie van het Abdijmuseum tonen we ook op het wereldwijde web! Scroll door een deel van onze objecten!

Bepaal mee het thema van onze expo in 2021!

De expo ‘bouwen voor de eeuwigheid’ van het Abdijmuseum was met circa 16.000 bezoekers een succes. Voor de komende tentoonstelling van 2021 doet het museumteam een beroep op jullie om het thema te bepalen. Laat hier je stem horen! Eind april wordt de poll gesloten.

Blog

Deze kunstwerkjes van Rob Buelens werden met behulp van tandenstokers vastgezet voor transport.
Collectie

Het inpakken van kunstwerken of museumobjecten voor transport is vaak een hele klus. Het hoeft daarom niet ingewikkeld of prijzig te zijn. Onze collectiebeheerder / registrator Gianna Hubert geeft je wat tips!

(c) Lambert J. Derenette
Collectie

Het museum is dan wel gesloten door de coronamaatregelen, toch nemen we jullie digitaal mee om onze collectie te ontdekken!
In de kijker: de maquette van de Duinenabdij in LEGO®-bouwstenen, gemaakt door Amazings!

Expo

Medewerker en tekenaar bij het Abdijmuseum Wail Albadry blikt terug op de succesvolle expo 'Bouwen voor de eeuwigheid' die in 2019 liep en de bouw van de Duinenabdij in kaart bracht.