In de middeleeuwen overheerste het silhouet van de Duinenabdij het Koksijdse landschap. Een bezoek aan het Abdijmuseum doet je in alle rust wandelen langsheen haar oude muuropstanden, omgeven door prachtige natuur. Verwonder je over unieke collectiestukken die archeologen ter plaatse vonden, over de abdijgeschiedenis en de belangrijke rol van de Duinheren in de streek.

Vandaag gesloten
Morgen gesloten
Alle openingsuren

A. Verbouwelaan 15
8670 Koksijde
Wegbeschrijving en bereikbaarheid

Toen de dieren nog spraken: smartphonewandeling

Het vertelfestival 'Toen de dieren nog spraken' is een jaarlijkse traditie tussen kerst en nieuwjaar in het Abdijmuseum. Voor deze editie zochten en vonden we een oplossing in een smartphonewandeling. Met spannende videoverhalen over de Duinenabdij voor families én volwassenen. Te beleven in je bubbel op onze abdijsite!

Toen de dieren nog spraken - Smartphonewandeling

Reserveer je bezoek!

Het is mogelijk om het Abdijmuseum te bezoeken vanaf februari. We zorgen dat dit op een veilige manier gebeurt. Reserveer hier je ticket op voorhand.

Museumbezoek

Tijdelijk geen Virtual Reality meer in het museum

Het museum sloot op zaterdag 24 oktober tijdelijk de Virtual Reality-beleving 'Ten Duinen @ 1490'. Via de online VR-toepassing kan je nog altijd genieten van de 360° beelden uit de VR-beleving. Dit kan zowel van thuis uit op de computer, als tijdens je bezoek aan de site via je smartphone of tablet. We houden jullie op de hoogte wanneer de VR terug open gaat.

Bekijk onze online VR-toepassing

Wie lag er begraven onder het politiekantoor van Koksijde? Naar aanleiding van Dag van de Wetenschap lanceerde HISTORIESvzw een gloednieuwe website én een podcast die meer vertellen over het wetenschappelijk onderzoek op de Koksijdse merovingers.

Nieuwe inkom Abdijmuseum Ten Duinen

De ingang van het museum veranderde op 27 oktober 2020. We wijzigen om organisatorische redenen de ingang van Koninklijke Prinslaan 2 naar de A. Verbouwelaan 15.

Beleef onze VR bij jou thuis

Ontdek verschillende ruimtes van de abdij in 1490 achter je tablet, smartphone of pc! Nog niet the real deal zoals de VR in het museum, maar wel heel leuk om te doen!

Ontdek onze Virtual Reality onlinebeleving

De collectie van het Abdijmuseum tonen we ook op het wereldwijde web! Scroll door een deel van onze objecten!

Thema 'Symbolen & Tekens' staat centraal in expo 2021

De kogel is door de kerk. Het is gebeurd! Jullie kozen 'Symbolen en tekens' als thema van onze volgende expo die zal plaatsvinden in 2021. Met maar liefst 53% van de online stemmen die we ontvingen in maart en april. Het museumteam gaat nu aan de slag dankzij jullie voorzet!

Blog

Collectie

In deze nieuwe aflevering van Ten Duinen Ontpopt nemen we deze vaak gebruikte objecten uit de middeleeuwen onder de loep. Ze zien eruit als tandenstokers, maar laat je niet vangen!

Collectie

Benieuwd naar het verhaal achter dit mooie stukje uit onze collectie? Ontdek het snel in deze derde aflevering van 'Ten Duinen Ontpopt'!

Ten Duinen Ontpopt - Aflevering 2
Collectie

In deze aflevering geeft collectieregistrator/beheerder Gianna uitleg bij een versierd vrouwenhoofdje dat in 1978 werd opgegraven ter hoogte van het pand van de Duinenabdij.