Het dragen van een mondmasker is opnieuw verplicht bij een museumbezoek, vanaf 6 jaar. Alvast bedankt om je mondmasker mee te nemen! 

Museum gesloten tot eind januari

Het museum is gesloten tot en met 31 januari omwille van onze jaarlijkse 'grote kuis'. Achter de schermen bereiden we een nieuw museumjaar voor! Op dinsdag 1 februari verwelkomen we jullie opnieuw. 

Lees meer

Lezingenreeks 'De Merovingen'

De vriendenkring van het Abdijmuseum 'Familiares de Dunis' organiseert een boeiende reeks die ingaat op de vondst van de Merovingische nederzetting met grafveld in Koksijde begin 2017. In de lezingenreeks worden bepaalde thema's verder uitgediept. Ontdek hier de vijf sprekers en data. 

Lees meer

Bezoek Ten Duinen gratis met de Museumpas!

De Museumpas is razend populair. Het Abdijmuseum is heel fier dat het bij één van de meer dan 200 musea hoort die je gratis kan bezoeken met de pas!

Lees meer

Eens je de Virtual Reality-bril in Ten Duinen op hebt, lijkt het alsof je echt belandt in 1490 met een teletijdmachine. Alles werd zo accuraat mogelijk heropgebouwd in een virtuele wereld. Vanaf 10 jaar.

Verscholen in de Noordduinen, vlakbij de Zuid-Abdijmolen, ligt het pittoreske Vanneuvillehuis. Een gebouw dat doet denken aan de typische lokale vissershuisjes.

Maak kennis met één van de best bewaarde molens van ons landje. Op de plek waar ooit één van de molens van de abdij stond. Voel de wind met de molen spelen, ruik het erfgoed! 

Blog

Museumverhalen

De Gentse hoogleraar Paul de Keyser verbleef net voor de Tweede Wereldoorlog regelmatig in Oostduinkerke. Als volkskundige noteerde hij er verhalen en legenden die hij in 1945 verzamelde in “Vacantie-Vertellingen uit het Duinenland”. Het Abdijmuseum kocht een exemplaar van dit merkwaardige boekje aan, want niet minder dan de helft van de twaalf vertellingen houdt verband met de Duinenabdij.

Nieuws

Geen boek over de roemrijke Duinenabdij, of er zitten wel afbeeldingen bij uit de rijke collectie handschriften, die erkend zijn als Vlaams Topstuk. Droomde je er altijd van om die handschriften zelf eens te doorbladeren? Op je eigen tempo, en stilstaand bij wat jij leuk vindt? Dat kan nu - digitaal dankzij Mmmonk.be! 

Museumverhalen

Op 24 november 2021 bundelden het Abdijmuseum, Hotelschool Ter Duinen, Huisbrouwerij Sint-Idesbald en De Foodarcheoloog de krachten om een originele food – en bierpairing te brengen in een authentiek kader. Na afloop gingen we Jeroen Van Vaerenbergh aka De Foodarcheoloog nog eens opzoeken. Wat vond hij ervan om te graven naar het terroir van de middeleeuwse Duinenabdij en wat kunnen we er vandaag nog uit leren?