In de middeleeuwen overheerste het silhouet van de Duinenabdij het Koksijdse landschap. Een bezoek aan het Abdijmuseum doet je in alle rust wandelen langsheen haar oude muuropstanden, omgeven door prachtige natuur. Verwonder je over unieke collectiestukken die archeologen ter plaatse vonden, over de abdijgeschiedenis en de belangrijke rol van de Duinheren in de streek.

Vandaag open van 10.00 u. tot 17.00 u.
Morgen open van 10.00 u. tot 17.00 u.
Alle openingsuren

Koninklijke Prinslaan 2
8670 Koksijde
Wegbeschrijving en bereikbaarheid

***DEZE KERSTVAKANTIE***

Virtual Reality in het Abdijmuseum

In Abdijmuseum Ten Duinen kan je vanaf 26 december de middeleeuwse abdij virtueel bezoeken. Eens je de Virtual Reality-bril in Ten Duinen op hebt, lijkt het alsof je echt belandt in 1490 met een teletijdmachine.

Kerstboom Ten Duinen

Plan je een bezoek in de kerstvakantie, dan bekijk je best eerst de openingsuren van het museum.

Toen de dieren nog spraken / Au temps où les animaux parlaient

wo 27 december 2017 15:00,
wo 27 december 2017 16:15

Er is niets gezelliger dan luisteren naar hartverwarmende winterse verhalen uit de tijd dat de dieren nog spraken! Ga mee op wandel langs verschillende vertellers in Ten Duinen. Een tocht met een spannend begin en een adembenemend einde! Als afsluiter kan je je in het museumcafé opwarmen met gezellige live accordeonmuziek. Voor jong (5+) en oud, zowel in het Nederlands als in het Frans.

Lees verder

3 goede redenen om een bezoek te plannen:

In een oase van rust en omgeven door prachtige natuur, vind je de oude muuropstanden van de Duinenabdij.

Raam uit Pandgang - Abdijmuseum Ten Duinen

Wonen, werken, bidden, eten, spelen, liefhebben in een middeleeuwse cisterciënzerabdij … het zal je verbazen hoe verschillend en gelijkaardig de middeleeuwer en de moderne mens wel zijn!

Bezoek aan de Zuid-Abdijmolen

Bezoek één van de acht staakmolens van dit type ter wereld! Met de gepassioneerde uitleg door de enige fulltime molenaar in België op vandaag: Patrick Geryl.