Welkom in Abdijmuseum Ten Duinen. Hier voel je de geschiedenis!

In de middeleeuwen overheerste het silhouet van de Duinenabdij het Koksijdse landschap. Een bezoek aan het Abdijmuseum doet je in alle rust wandelen langsheen haar oude muuropstanden, omgeven door prachtige natuur. Verwonder je over unieke collectiestukken die archeologen ter plaatse vonden, over de abdijgeschiedenis en de belangrijke rol van de Duinheren in de streek.

Activiteiten 2023 vriendenkring 'Familiares de Dunis'

2023 heeft weer heel wat in petto voor onze vriendenkring 'Familiares de Dunis'! Ontdek hier de activiteiten die nu al bekend zijn. Nog geen lid? Hier vind je ook meer info hoe je een lidkaart kan bekomen.

Lees meer

Themaopstelling 'Merovingen in Koksijde' verlengd!

Goed nieuws: onze themaopstelling uit 2022 kan je ook in 2023 verder bezoeken.

Begin 2017 deden archeologen een spannende ontdekking op de bouwwerf van het nieuwe politiekantoor in Koksijde. Wie waren die Merovingen die er 1300 jaar terug leefden? Een themaopstelling met archeologische vondsten & bouwwerken uit LEGO ® bouwstenen.

Lees meer

Zoektocht voor gezinnen 'Monnik worden doe je zo!'

Plots zegt je nageslacht op een morgen: “dag moeder en dag vader, ik word monnik/non!” Om die dag voor te bereiden, schiet het Abdijmuseum te hulp. Met je gezin ga je op ontdekking in het museum. Je leert hoe het was voor een ‘novice’ of nieuweling om alles achter te laten en een nieuw leven te beginnen in de Duinenabdij. Breng de zoektocht tot een goed einde en je krijgt een verrassing!

  Lees meer

  Programma paasvakantie

  Ontdek hier al onze activiteiten in de paasvakantie.

  Blog

  Collectie

  “Pieter Pourbus, Master of Maps” is de titel van een tentoonstelling die nog tot en met 16 april loopt in het Brugse Groeningemuseum. Binnen het cartografisch werk van de beroemde schilder neemt de Duinenabdij een bijzondere plaats in en daarenboven is in de tentoonstelling een stuk uit onze collectie opgenomen!

  Nieuws

  Op 7 februari is Luc Devliegher (°1927) overleden. Een monument op het vlak van kunstgeschiedenis en monumentenzorg. Ook de Duinenabdij genoot zijn grote belangstelling en kon steeds rekenen op zijn advies en kennis.

  Museumverhalen

  Op vrijdag 18 november 2022 vond in cc CasinoKoksijde de conferentie 'De Grisailles & het kunstpatrimonium van de Duinenabdij' plaats. Goed nieuws voor wie het gemist heeft: we namen de lezingen op! Je kan het hier (her)beleven.