In de middeleeuwen overheerste het silhouet van de Duinenabdij het Koksijdse landschap. Een bezoek aan het Abdijmuseum doet je in alle rust wandelen langsheen haar oude muuropstanden, omgeven door prachtige natuur. Verwonder je over unieke collectiestukken die archeologen ter plaatse vonden, over de abdijgeschiedenis en de belangrijke rol van de Duinheren in de streek.

Vandaag open van 10.00 u. tot 17.00 u.
Morgen open van 14.00 u. tot 17.00 u.
Alle openingsuren

Koninklijke Prinslaan 2
8670 Koksijde
Wegbeschrijving en bereikbaarheid

IN DE KIJKER:

CSI Koksijde: beleef Dag van de Wetenschap in het Abdijmuseum

zo 26 november 2017 10:30

Hoe gooi je genetica, stambomen en familienamen in de strijd om het mysterie van Idesbald op te lossen? Op zondag 26 november, Dag van de Wetenschap, nodigt het Abdijmuseum niemand minder dan dr. Maarten Larmuseau van de KU Leuven uit. Hij maakt in Koksijde voor het eerst de resultaten van een uniek onderzoek bekend.

Lees verder

Topstukken Abdijmuseum schitteren in Bonn

Ongeveer 40 stukken uit de collectie van Abdijmuseum Ten Duinen zijn te zien in de expo ‘Die Zisterzienser’ van het LVR-Landesmuseum Bonn in Duitsland. Een grote overzichtstentoonstelling rond Cisterciënzerkloosters in Europa die loopt van 29 juni tot en met 28 januari.

Waterspuwertje, collectie Abdijmuseum Ten Duinen

Deze kerstvakantie:

Toen de dieren nog spraken / Au temps où les animaux parlaient

wo 27 december 2017 15:00,
wo 27 december 2017 16:15

Er is niets gezelliger dan luisteren naar hartverwarmende winterse verhalen uit de tijd dat de dieren nog spraken! Ga mee op wandel langs verschillende vertellers in Ten Duinen. Een tocht met een spannend begin en een adembenemend einde! Als afsluiter kan je je in het museumcafé opwarmen met gezellige live accordeonmuziek. Voor jong (5+) en oud, zowel in het Nederlands als in het Frans.

Lees verder

3 goede redenen om een bezoek te plannen:

In een oase van rust en omgeven door prachtige natuur, vind je de oude muuropstanden van de Duinenabdij.

Monniken in eetzaal - Abdijmuseum Ten Duinen

Wonen, werken, bidden, eten, spelen, liefhebben in een middeleeuwse cisterciënzerabdij … het zal je verbazen hoe verschillend en gelijkaardig de middeleeuwer en de moderne mens wel zijn!

Bezoek aan de Zuid-Abdijmolen

Bezoek één van de acht staakmolens van dit type ter wereld! Met de gepassioneerde uitleg door de enige fulltime molenaar in België op vandaag: Patrick Geryl.