In de middeleeuwen overheerste het silhouet van de Duinenabdij het Koksijdse landschap. Een bezoek aan het Abdijmuseum doet je in alle rust wandelen langsheen haar oude muuropstanden, omgeven door prachtige natuur. Verwonder je over unieke collectiestukken die archeologen ter plaatse vonden, over de abdijgeschiedenis en de belangrijke rol van de Duinheren in de streek.

Vandaag gesloten
Morgen open van 14.00 u. tot 18.00 u.
Alle openingsuren

Koninklijke Prinslaan 2
8670 Koksijde
Wegbeschrijving en bereikbaarheid

Corona-exit voor gemeentelijke musea Koksijde.

Het is opnieuw mogelijk om het Abdijmuseum te bezoeken! We zorgen dat dit op een veilige manier gebeurt. Reserveer hier je ticket op voorhand.

Vanaf dinsdag 14 juli organiseert het Abdijmuseum opnieuw een reeks rondleidingen waar je individueel kan voor inschrijven. De rondleiding zelf is gratis, je betaalt enkel je museumticket. Elke week in juli en augustus is er zowel een Nederlandstalige als een Franstalige rondleiding. De plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je snel in!

De schatten van Vlieg in Abdijmuseum Ten Duinen

za 4 juli 2020 tot zo 30 augustus 2020

Hoe goed ben jij in speuren? ...

Lees verder
VR in ten duinen

Goed nieuws, want vanaf zaterdag 4 juli kan je opnieuw de Virtual Reality 'Ten Duinen @ 1490' beleven! Niet alleen dat, maar ook de museumshop opent terug, alsook het museumcafé 'De Gasterie'. Zowel de shop als het museumcafé zijn open tijdens de openingsuren van het museum.

700 jaar, dat doet al eens iets met een plek. Hoe zag Koksijde er eigenlijk uit in 1320? Toen zwaaide Abt Uppenbroeck de plak in de Duinenabdij. Het Abdijmuseum zet die abt centraal in een reeks leuke raamtekeningen die vanaf 27 juli zullen te zien zijn aan de voorgevel van het museumgebouw.

(c) Lambert J. Derenette

Op 6 mei stuurde de gemeente Koksijde een persbericht uit over het uitstellen van heel wat zomerevenementen dit jaar. Voor het Abdijmuseum betekent dit ook dat we heel wat traditionele zomeractiviteiten moeten uitstellen naar volgend jaar, om de gezondheid van onze bezoekers veilig te stellen.

Bezoek de Zuid-Abdijmolen

De Zuid-Abdijmolen heropende de deuren op woensdag 1 juli na een lange sluitingsperiode door het coronavirus. Molenaar Patrick Geryl verwelkomt je heel graag opnieuw in de molen, met de nodige veiligheidsmaatregelen. Wat je vooral moet doen op voorhand, is op tijd je bezoek reserveren omdat er met tijdslots wordt gewerkt.

Wat is dat geLUIT?

Vraag je middeleeuws nummer aan! Stefaan Demoen zorgt voor de soundtrack bij je museumbezoek, met middeleeuwse muziek op luit, lier en viool. Gratis, op elke dinsdag in juli en augustus tussen 14 en 17 uur.

Lees verder

Beleef onze VR bij jou thuis

Thuisblijven is niet altijd een makkelijke opgave in coronatijden. Misschien brengt onze VR beleving wat ontspanning! Ontdek verschillende ruimtes van de abdij in 1490 achter je tablet, smartphone of pc! Nog niet the real deal zoals de VR in het museum, maar wel heel leuk om te doen!

Ontdek onze Virtual Reality onlinebeleving

De collectie van het Abdijmuseum tonen we ook op het wereldwijde web! Scroll door een deel van onze objecten!

Thema 'Symbolen & Tekens' staat centraal in expo 2021

De kogel is door de kerk. Het is gebeurd! Jullie kozen 'Symbolen en tekens' als thema van onze volgende expo die zal plaatsvinden in 2021. Met maar liefst 53% van de online stemmen die we ontvingen in maart en april. Het museumteam gaat nu aan de slag dankzij jullie voorzet!

Blog

waterspuwertje
Collectie

Het museum is nog steeds gesloten, maar we brengen onze collectie digitaal tot in jouw kot! Ontdek een van de leukste stukjes uit onze collectie in dit filmpje!

Michelangelo. Het banket der verdoemden van auteur Didier Convard, scenarist Eric Adam en tekenaar Thibaud de Rochebrune.
museumbibliotheek

Op zoek naar iets anders dan de zoveelste serie op tv of de blockbuster die keer op keer opnieuw wordt uitgezonden? Waarom niet eens een beeldverhaal proberen? Het aanbod is groot en divers, zeker van historisch geïnspireerde verhalen.

Collectie

Het museum is nog steeds gesloten, maar we brengen onze collectie digitaal tot in jouw kot! Ontdek onze mysterieuze 'Greenman' in dit filmpje!