In de middeleeuwen overheerste het silhouet van de Duinenabdij het Koksijdse landschap. Een bezoek aan het Abdijmuseum doet je in alle rust wandelen langsheen haar oude muuropstanden, omgeven door prachtige natuur. Verwonder je over unieke collectiestukken die archeologen ter plaatse vonden, over de abdijgeschiedenis en de belangrijke rol van de Duinheren in de streek.

Vandaag open van 14.00 u. tot 18.00 u.
Morgen gesloten
Alle openingsuren

Koninklijke Prinslaan 2
8670 Koksijde
Wegbeschrijving en bereikbaarheid

Weersverwachting zaterdag 6 juni

Na de welgekomen regen, voorspellen de weercomputers nu voor zaterdag 6 juni tot 6 Bft. Dat betekent dat de abdijsite niet open mag, voor de veiligheid van de bezoekers. Na de storm van 15/10/19 staan heel wat bomen minder beschut, waardoor ze kwetsbaarder zijn. Het museum blijft uiteraard wel toegankelijk! Boek je bezoek op voorhand.

Corona-exit voor gemeentelijke musea Koksijde.

Het is opnieuw mogelijk om het Abdijmuseum te bezoeken, voorlopig enkel in de weekends! We zorgen dat dit op een veilige manier gebeurt. Reserveer hier je ticket op voorhand.

Grote zomerevenementen worden uitgesteld naar volgend jaar

Op 6 mei stuurde de gemeente Koksijde een persbericht uit over het uitstellen van heel wat zomerevenementen dit jaar. Voor het Abdijmuseum betekent dit ook dat we heel wat traditionele zomeractiviteiten moeten uitstellen naar volgend jaar, om de gezondheid van onze bezoekers veilig te stellen.

(c) Lambert J. Derenette

Beleef onze VR bij jou thuis

Thuisblijven is niet altijd een makkelijke opgave in coronatijden. Misschien brengt onze VR beleving wat ontspanning! Ontdek verschillende ruimtes van de abdij in 1490 achter je tablet, smartphone of pc! Nog niet the real deal zoals de VR in het museum, maar wel heel leuk om te doen!

Ontdek onze Virtual Reality onlinebeleving

De collectie van het Abdijmuseum tonen we ook op het wereldwijde web! Scroll door een deel van onze objecten!

Thema 'Symbolen & Tekens' staat centraal in expo 2021

De kogel is door de kerk. Het is gebeurd! Jullie kozen 'Symbolen en tekens' als thema van onze volgende expo die zal plaatsvinden in 2021. Met maar liefst 53% van de online stemmen die we ontvingen in maart en april. Het museumteam gaat nu aan de slag dankzij jullie voorzet!

Blog

waterspuwertje
Collectie

Het museum is nog steeds gesloten, maar we brengen onze collectie digitaal tot in jouw kot! Ontdek een van de leukste stukjes uit onze collectie in dit filmpje!

Michelangelo. Het banket der verdoemden van auteur Didier Convard, scenarist Eric Adam en tekenaar Thibaud de Rochebrune.
museumbibliotheek

Op zoek naar iets anders dan de zoveelste serie op tv of de blockbuster die keer op keer opnieuw wordt uitgezonden? Waarom niet eens een beeldverhaal proberen? Het aanbod is groot en divers, zeker van historisch geïnspireerde verhalen.

Collectie

Het museum is nog steeds gesloten, maar we brengen onze collectie digitaal tot in jouw kot! Ontdek onze mysterieuze 'Greenman' in dit filmpje!