Ons zomerprogramma in een notendop!

Zomer '22: Gezinsactiviteiten

Op woensdagen in juli & augustus. 

Leuke workshops voor het hele gezin! Pottenbakken, tekenen, kalligrafie, rondleidingen met quiz, ...

Op zaterdag 13/08.

Dompel je tijdens dit festival  onder in een feestelijke middeleeuwse sfeer! Er is heel wat te beleven voor families: theater, middeleeuwse ambachten, roofvogeldemonstraties, animatie, …

In juli & augustus.

Ga op zoek naar de schat van Vlieg in het museum en het Vanneuvillehuis! 

Zomer '22: Muziek

Op woensdagen van13/07 t.e.m. 24/08.

Beleef je zomerse woensdagavond met een sfeervol muziekoptreden op het terras van het museumcafé ‘De Gasterie’.
 

Op do 14/07, 4/08, 11/08, 18/08 & 25/08.

Vlak naast de abdijruïne schuilt het gezellige park van Koksijde. Zoek er de gezelligheid op met een bar, een rondleiding en een optreden.

Op do 14/07, 28/07, 4/08, 11/08, 18/08 & 25/08. In het Vanneuvillehuis maken we het extra gezellig met verschillende aperitiefconcerten. Kom luisteren naar een intiem muzikaal optreden, midden in de duinen.

Op dinsdagen in juli & augustus.

Vraag je middeleeuws nummer aan! Stefaan Demoen zorgt voor de soundtrack bij je museumbezoek, met middeleeuwse muziek op luit, lier en viool.

Zomer '22: mis ook deze niet!

In de zomervakantie is het museumcafé 'De Gasterie' van dinsdag tot en met zondag open van 14 uur tot 17.30 uur. Gesloten op maandagen. Welkom!

Nog t.e.m. 8/01/2023.

Begin 2017 deden archeologen een spannende ontdekking op de bouwwerf van het nieuwe politiekantoor in Koksijde. Wie waren die Merovingen die er 1300 jaar terug leefden? Een themaopstelling met archeologische vondsten & bouwwerken uit LEGO ® bouwstenen.

Maak kennis met één van de best bewaarde molens van ons landje. Op de plek waar ooit één van de molens van de abdij stond. Voel de wind met de molen spelen, ruik het erfgoed! 

Elke eerste zaterdag van de maand kan je gratis het museum bezoeken. Het is wel belangrijk om op voorhand je gratis ticket online te reserveren.

Eens je de Virtual Reality-bril in Ten Duinen op hebt, lijkt het alsof je echt belandt in 1490 met een teletijdmachine. Alles werd zo accuraat mogelijk heropgebouwd in een virtuele wereld. Vanaf 10 jaar.

Verscholen in de Noordduinen, vlakbij de Zuid-Abdijmolen, ligt het pittoreske Vanneuvillehuis. Een gebouw dat doet denken aan de typische lokale vissershuisjes.

Nieuw! Combineer in juli en augustus je museumbezoek en Virtual Reality beleving met een unieke degustatie van de vier St.Idesbaldbiertjes vergezeld van een portie kaas! Dit arrangement is enkel mogelijk mits online reservatie. 

Zomer '22: Rondleidingen

Op woensdagen in juli & augustus.

Nederlandstalige rondleiding voor volwassenen . Reserveer hier je ticket.

Op vrijdag 22/07, 5/08 & 19/08.

Bezoek de buitensite van Abdijmuseum Ten Duinen én Kunstencentrum Ten Bogaerde in één klap, met een gids!

Op dinsdag 5/07, 26/07, 16/08 & 23/08.

Op deze inspirerende plek had wijlen Walter Vilain jarenlang zijn kunstatelier. Je ontdekt verschillende werken van hem, alsook de geschiedenis van deze plek.

Op donderdag 14/07.

Een gids van het Abdijmuseum neemt je mee tussen de oude abdijmuren. Benieuwd naar de geschiedenis van de abdij en de verschillende functies van de ruimtes? 

Op do 4/08, 11/08, 18/08 & 25/08.

Kruidenwandeling met natuur - en bosgids Renata Bruggeman. Ze neemt je graag mee naar de wondere wereld van natuurgeneeskunde en volksverhalen.

Le jeudi 7, 14, 28 juillet et le 4, 11, 18, 25 août.

Un guide francophone vous guide durant environ 1h30 dans le musée et sur le site archéologique.

Zomer '22: Te Gast

Op zondag 7/08.

Openluchtviering op de abdijsite van Abdijmuseum Ten Duinen. Organisatie door Genootschap van de Zalige Idesbaldus, de PE Ster der Zee i.s.m. Gemeente Koksijde.

Vast in ons aanbod

Onze directeur Dirk Vanclooster legt het uit in dit filmpje!

Bidden en werken. Ora et labora. De monniken konden er niet onderuit. Maar laat ons eerlijk zijn: de boog moest ook niet altijd gespannen staan! Op het grondplan van de abdij dat Pieter Pourbus schilderde in de 16de eeuw, zijn duidelijk een bolle-, kaats- en kegelbaan te zien. Het museum heeft ze nagemaakt en je kan er je naar hartelust op amuseren!

Op zoek naar een origineel cadeau of een tastbare herinnering na je bezoek aan het Abdijmuseum? In onze museumshop vind je een breed aanbod voor jong en oud!

Aanbod rondleidingen voor volwassenen & scholen.

De Museumpas is razend populair. Het Abdijmuseum is heel fier dat het bij één van de meer dan 200 musea hoort die je gratis kan bezoeken met de pas!

Na verschillende eeuwen is er opnieuw een brouwerij op Koksijdse abdijgrond! Ontdek de nieuwe parel op de historische locatie Ten Bogaerde. Waar geschiedenis, cultuur en smaken botvieren. Ideaal om te combineren met een bezoek aan het museum.

Deze mooie fietstocht verkent in ongeveer 30 km de streek tussen Koksijde en Veurne. Ideaal om te combineren met een bezoekje aan het Abdijmuseum, waar de tocht start en eindigt. 

Het vertelfestival 'Toen de dieren nog spraken' is een jaarlijkse traditie in het Abdijmuseum. Eind 2020 ontwikkelden we in volle coronatijd een smartphonewandeling. Deze spannende videoverhalen over de Duinenabdij voor families én volwassenen kan je vandaag nog steeds vinden op onze abdijsite!

Foto's nemen met een smartphone, iedereen kan dat toch? Maar hoe kan jij jouw foto's naar een hoger niveau tillen? Je krijgt in Ten Duinen verschillende creatieve challenges, tussen de ruïnes buiten en de eeuwenoude schatten in het museum. Voor tieners en hun ouders.

Najaar 2022: om naar uit te kijken!

Op zondag 11 september.

Bezoek de Zuid-Abdijmolen en het museum gratis op deze feestelijke dag!

Op zaterdag 1 oktober.

Een klein maar uiterst charmant circus- en theaterfestival. Place to be: onze historische abdijsite! Kom met één all-in ticket genieten van drie topvoorstellingen voor jong (5+) en oud.