Benieuwd naar wie de Merovingen waren die in 2017 onverwacht werden ontdekt bij opgravingen in Koksijde? Reserveer dan nu al 19 november 2021 in jouw agenda! In het cultuurcentrum CasinoKoksijde vindt dan onze conferentie plaats met de allernieuwste inzichten over de Merovingen en het Koksijdse grafveld.

Een nieuwe opstelling in het museum! Ontdek verwonderende ‘Tekens en symbolen’ van de Duinheren in het Abdijmuseum.

Herfstvakantie 2021

Nederlandstalige rondleiding voor volwassenen op woensdag 3 november om 10.15 uur.  Reserveer hier je ticket.

Wil jij graag meer weten over Middeleeuwse kapsels en de link naar vandaag? Kom dan naar deze workshop op donderdag 4 november, voor vader en dochter. Als vader krijg je verschillende technieken mee die je ook thuis kan gebruiken om je dochter te helpen aan een beeldige haardos!

In het Vanneuvillehuis maken we het op woensdag 3 november gezellig. Dan komt Ariane Vyvey oude verhalen over Koksijde vertellen met muzikale begeleiding door Stefaan Demoen.

Te zien en te doen

Het vertelfestival 'Toen de dieren nog spraken' is een jaarlijkse traditie in het Abdijmuseum. Eind 2020 ontwikkelden we in volle coronatijd een smartphonewandeling. Met spannende videoverhalen over de Duinenabdij voor families én volwassenen. Te beleven in je bubbel op onze abdijsite!

Foto's nemen met een smartphone, iedereen kan dat toch? Maar hoe kan jij jouw foto's naar een hoger niveau tillen? Je krijgt in Ten Duinen verschillende creatieve challenges, tussen de ruïnes buiten en de eeuwenoude schatten in het museum. Voor tieners en hun ouders.

Elke eerste zaterdag van de maand kan je gratis het museum bezoeken. Het is wel belangrijk om op voorhand je gratis ticket online te reserveren.

De Museumpas is razend populair. Het Abdijmuseum is heel fier dat het bij één van de meer dan 200 musea hoort die je gratis kan bezoeken met de pas!

Het Abdijmuseum kampt momenteel met een echte drakenplaag. Maar liefst dertien draakjes zijn ontsnapt uit onze museumkelder. Volgens een oude legende komen ze elke nacht tot leven! Kan jij ze vinden? Deze zoektocht kadert binnen onze nieuwe themaopstelling ‘Tekens & Symbolen’ en loopt tot en met 9 januari 2022.

Na verschillende eeuwen is er opnieuw een brouwerij op Koksijdse abdijgrond! Ontdek de nieuwe parel op de historische locatie Ten Bogaerde. Waar geschiedenis, cultuur en smaken botvieren. Ideaal om te combineren met een bezoek aan het museum.

Ontdek de expo 'DACH' met hedendaagse kunst uit de collectie van het S.M.A.K. Gent nog tot en met 14 november 2021 in Kunstencentrum Ten Bogaerde

Op zoek naar een origineel cadeau of een tastbare herinnering na je bezoek aan het Abdijmuseum? In onze museumshop vind je een breed aanbod voor jong en oud!