Een nieuwe opstelling in het museum! Ontdek verwonderende ‘Tekens en symbolen’ van de Duinheren in het Abdijmuseum.

Op 28 november neemt het museumteam de iconografie van Idesbald onder de loep in de Sint-Pieterskerk. Als kers op de taart onthult het museumteam op deze dag ook een recent verworven schilderij met de beeltenis van de abt.

Op woensdag 24 november schakelt Abdijmuseum Ten Duinen de hulp in van foodarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh, Hotelschool Ter Duinen en Huisbrouwerij Sint-Idesbald naar aanleiding van 'Week van de Smaak'!

Te zien en te doen

Het vertelfestival 'Toen de dieren nog spraken' is een jaarlijkse traditie in het Abdijmuseum. Eind 2020 ontwikkelden we in volle coronatijd een smartphonewandeling. Met spannende videoverhalen over de Duinenabdij voor families én volwassenen. Te beleven in je bubbel op onze abdijsite!

Foto's nemen met een smartphone, iedereen kan dat toch? Maar hoe kan jij jouw foto's naar een hoger niveau tillen? Je krijgt in Ten Duinen verschillende creatieve challenges, tussen de ruïnes buiten en de eeuwenoude schatten in het museum. Voor tieners en hun ouders.

Elke eerste zaterdag van de maand kan je gratis het museum bezoeken. Het is wel belangrijk om op voorhand je gratis ticket online te reserveren.

De Museumpas is razend populair. Het Abdijmuseum is heel fier dat het bij één van de meer dan 200 musea hoort die je gratis kan bezoeken met de pas!

Het Abdijmuseum kampt momenteel met een echte drakenplaag. Maar liefst dertien draakjes zijn ontsnapt uit onze museumkelder. Volgens een oude legende komen ze elke nacht tot leven! Kan jij ze vinden? Deze zoektocht kadert binnen onze nieuwe themaopstelling ‘Tekens & Symbolen’ en loopt tot en met 9 januari 2022.

Na verschillende eeuwen is er opnieuw een brouwerij op Koksijdse abdijgrond! Ontdek de nieuwe parel op de historische locatie Ten Bogaerde. Waar geschiedenis, cultuur en smaken botvieren. Ideaal om te combineren met een bezoek aan het museum.

De vriendenkring van het Abdijmuseum 'Familiares de Dunis' organiseert een boeiende reeks die ingaat op de vondst van de Merovingische nederzetting met grafveld in Koksijde begin 2017. In de lezingenreeks worden bepaalde thema's verder uitgediept. Ontdek hier de vijf sprekers en data. 

Op zoek naar een origineel cadeau of een tastbare herinnering na je bezoek aan het Abdijmuseum? In onze museumshop vind je een breed aanbod voor jong en oud!

Deze mooie fietstocht verkent in ongeveer 30 km de streek tussen Koksijde en Veurne. Ideaal om te combineren met een bezoekje aan het Abdijmuseum, waar de tocht start en eindigt.