Een pluim voor schrijven

Zoek de waarheid achter het verhaal van de monnik die het grootste stuk van zijn leven boeken geduldig kopieert. We duiken in de geschiedenis van het schrift en ontdekken dat er bij dit monnikenwerk veel meer kwam kijken dan we nu kunnen vermoeden. In het aansluitende creatief atelier maken we zelf een boekje, leren we enkele zwierige gotische letters schrijven en bedenken we een originele slotboodschap.

  • doelgroep: 4de, 5de en 6de leerjaar (9-12 j)
  • duur: 1,5 uur
  • reserveren verplicht
  • Kostprijs: 5 euro per kind (min. 15 – max. 22 kinderen) In deze prijs is de gids inbegrepen, alsook de toegang van de leerkracht. Begeleiders zonder lerarenkaart betalen 5 euro. We rekenen op een actieve medewerking van de leerkracht/begeleider! Voor kleinere groepen (< 15 kinderen) wordt de effectieve kostprijs (75 euro) aangerekend.
  • Aanvraag: min. 3 weken op voorhand, via onze online webshop. 

Ook interessant

De Zuid-Abdijmolen en molenaar Patrick Geryl

Veel Koksijdenaars haalden op dinsdagmorgen 15 oktober opgelucht adem als ze hoorden of zagen dat hun molen bespaard bleef van stormschade. Het kon erger afgelopen zijn. In de nacht van maandag op dinsdag werd Koksijde geteisterd door een korte maar hevige storm. Heel wat bomen in de directe omgeving van de Zuid-Abdijmolen sneuvelden. Door de molenwieken net op tijd vast te zetten, voorkwam molenaar Patrick Geryl zware schade.

(c) Rob Buelens

Ook benieuwd of onze jeugd al een baksteen in de maag heeft? Het Abdijmuseum Ten Duinen daagt met de scholenwedstrijd ‘Bouwen voor de eeuwigheid’ klassen uit hun ideale woon- en leefwijze voor te stellen aan de hand van een twee minuten durend filmpje. Deadline voor de scholen ligt op 15 november 2019. Deelnemende klassen winnen naast eeuwige roem toffe prijzen!

Architecture as Profession. The Origins of Architectural Practice in the Low Countries in the Fifteenth Century, Brepols, 2018.

Ben je geboeid door de bouwproductie uit de late Middeleeuwen? Dan is dit boek van Merlijn Hurx iets voor jou. Het is een indrukwekkend referentiewerk geworden, een must-have voor architecten en bouwhistorici. Bovendien komt de auteur zelf in oktober naar Koksijde voor een lezingenreeks die we organiseren in samenwerking met Davidsfonds!