Een pluim voor schrijven

Zoek de waarheid achter het verhaal van de monnik die het grootste stuk van zijn leven boeken geduldig kopieert. We duiken in de geschiedenis van het schrift en ontdekken dat er bij dit monnikenwerk veel meer kwam kijken dan we nu kunnen vermoeden. In het aansluitende creatief atelier maken we zelf een boekje, leren we enkele zwierige gotische letters schrijven en bedenken we een originele slotboodschap.

  • doelgroep: 4de, 5de en 6de leerjaar (9-12 j)
  • duur: 1,5 uur
  • reserveren verplicht
  • Kostprijs: 5 euro per kind (min. 15 – max. 22 kinderen) In deze prijs is de gids inbegrepen, alsook de toegang van de leerkracht. Begeleiders zonder lerarenkaart betalen 5 euro. We rekenen op een actieve medewerking van de leerkracht/begeleider! Voor kleinere groepen (< 15 kinderen) wordt de effectieve kostprijs (75 euro) aangerekend.
  • Aanvraag: min. 3 weken op voorhand, via onze online webshop. 

Ook interessant

waterspuwertje
Collectie

Het museum is nog steeds gesloten, maar we brengen onze collectie digitaal tot in jouw kot! Ontdek een van de leukste stukjes uit onze collectie in dit filmpje!

Michelangelo. Het banket der verdoemden van auteur Didier Convard, scenarist Eric Adam en tekenaar Thibaud de Rochebrune.
museumbibliotheek

Op zoek naar iets anders dan de zoveelste serie op tv of de blockbuster die keer op keer opnieuw wordt uitgezonden? Waarom niet eens een beeldverhaal proberen? Het aanbod is groot en divers, zeker van historisch geïnspireerde verhalen.

Collectie

Het museum is nog steeds gesloten, maar we brengen onze collectie digitaal tot in jouw kot! Ontdek onze mysterieuze 'Greenman' in dit filmpje!