De eerste bezoekers die via de nieuwe ingang het museum bezoeken.
De blije eerste bezoekers die via de nieuwe ingang het museum bezoeken.

Eerste bezoekers via de nieuwe ingang van het museum!

Nieuws

Proficiat aan dit stralende koppel uit Esen! Dhr. & mevr. Lescrauwaet hadden, zonder dat ze het zelf wisten, de eerste tickets gereserveerd voor een bezoek via de nieuwe museumingang! 

"We wilden nog een bezoekje brengen aan het Abdijmuseum. Want wie weet sluiten de musea opnieuw binnenkort met steeds strengere corona maatregelen.", vertellen ze bij het binnenkomen van het museum. Ze kregen van het museumteam een verrassingspakket uit de museumshop.

Het Abdijmuseum wijzigde haar inkom recent, omwille van organisatorische redenen. De ingang ligt nu terug in het bezoekerscentrum in de A. Verbouwelaan, waar de ingang vroeger ook was tussen 2003 en 2015. Uiteraard zetten we nog steeds alles op alles om de bezoeker een rustig en coronaproof bezoek te bezorgen, ook via deze nieuwe inkom. Boek daarom ook online op voorhand je tickets.

Geplaatst door nick

Publieksmedewerker Ten Duinen

Ook interessant

Graftegeltje Lieven van Damme - 16de eeuw
Collectie

De kronieken van de Duinenabdij hebben ons uitzonderlijke lijsten van de monniken en lekenbroeders overgeleverd. Honderden, ja zelfs enkele duizenden namen voor bijna zeven eeuwen. De leden van de abdijgemeenschap werden meestal begraven in een anoniem graf op het grafveld ten noorden van de abdijkerk. Maar soms zijn er meer gegevens voorhanden, zoals bij monnik Lieven van Damme...

(c) Lambert J. Derenette - re-enactment op Feest in de Abdij 2016
Museumverhalen

Geen makkelijke klus om het idee van ‘take-away gerechten’ in een vingerknip terug te koppelen naar de middeleeuwen. En al zeker niet binnen de context van de Duinenabdij. Toch weten we een en ander dankzij enkele rekeningen.

(c) Sofhie Legein, Lokaal Bestuur Koksijde
Nieuws

Op zaterdag 3 oktober heeft Lokaal Bestuur Koksijde de nagelnieuwe Huisbrouwerij St. Idesbald geopend in één van de historische gebouwen van de middeleeuwse abdijhoeve Ten Bogaerde.