Je bent van plan om met je groep het Abdijmuseum te bezoeken? Welkom! Als groep geniet je sowieso van een mooie korting.

Bij een bezoek aan het Abdijmuseum in Koksijde flitst je groep even terug naar … de middeleeuwen! De Duinenabdij was toen één van de ‘grote vijf’ abdijen in graafschap Vlaanderen. Haar omvang was immens en de abdij had een grote invloed op de streek. Vandaag blijft haar ruïne over. Je ontdekt de verschillende ruimtes van de abdij terwijl je op de abdijsite wandelt en krijgt een inzicht hoe het moet geweest zijn voor de monniken om er te leven.

In het museum zelf zie je vooral een archeologische collectie. Heel wat museumstukken werden ter plaatse opgegraven en brengen je heel dichtbij de mensen die er geleefd hebben. Er zijn verschillende zalen die elk een thema behandelen. (de middeleeuwen, het eten, spelen, geloof, werken, de dood, bouwen, archeologie…). Zo kom je in het museum skeletten tegen, maar evengoed… een hele grote LEGO-maquette van de abdij waar groot en klein verbaasd naar zullen kijken.

Reserveer een groepsbezoek aan het Abdijmuseum (zonder gids)