Praktische info Abdijavonden

  • De Abdijavonden zijn gratis. Geen reservatie nodig. Vrij aan te sluiten, ook tijdens het concert, maar wees er snel bij voor een goed plaatsje!
  • De ingang is niet via de inkom van het museum, maar via de Jean Luypaertlaan: wandel of fiets nog een klein stukje verder door het park naast de abdijsite en je komt aan bij het café. Bekijk hieronder het plannetje.
  • Bij goed weer speelt de groep buiten, bij slecht weer binnen (= beperktere plaatsen)
  • Als de band buiten speelt, wordt er wat ruimte gemaakt voor wie wil dansen! Dit is beperkt (niet heel het terras wordt hiervoor vrijgehouden).
  • De deuren openen om 19.30 uur. De optredens starten telkens om 20 uur.
  • De band van de avond speelt een tweedelige set met een pauze tussen.
  • Er wordt gewerkt met drankkaarten. Heb je nog geld over op je drankkaart, dan kan je dit opgebruiken bij een andere Abdijavond in 2019. De drankkaart is niet geldig bij andere evenementen van het Abdijmuseum, noch tijdens de openingsuren op reguliere dagen. De drankkaart kan je niet terug inruilen voor geld.
  • Het café sluit om 23 uur.
Plan Abdijavonden
Plan Abdijsite voor de Abdijavonden

Ook interessant

De Zuid-Abdijmolen en molenaar Patrick Geryl

Veel Koksijdenaars haalden op dinsdagmorgen 15 oktober opgelucht adem als ze hoorden of zagen dat hun molen bespaard bleef van stormschade. Het kon erger afgelopen zijn. In de nacht van maandag op dinsdag werd Koksijde geteisterd door een korte maar hevige storm. Heel wat bomen in de directe omgeving van de Zuid-Abdijmolen sneuvelden. Door de molenwieken net op tijd vast te zetten, voorkwam molenaar Patrick Geryl zware schade.

(c) Rob Buelens

Ook benieuwd of onze jeugd al een baksteen in de maag heeft? Het Abdijmuseum Ten Duinen daagt met de scholenwedstrijd ‘Bouwen voor de eeuwigheid’ klassen uit hun ideale woon- en leefwijze voor te stellen aan de hand van een twee minuten durend filmpje. Deadline voor de scholen ligt op 15 november 2019. Deelnemende klassen winnen naast eeuwige roem toffe prijzen!

Architecture as Profession. The Origins of Architectural Practice in the Low Countries in the Fifteenth Century, Brepols, 2018.

Ben je geboeid door de bouwproductie uit de late Middeleeuwen? Dan is dit boek van Merlijn Hurx iets voor jou. Het is een indrukwekkend referentiewerk geworden, een must-have voor architecten en bouwhistorici. Bovendien komt de auteur zelf in oktober naar Koksijde voor een lezingenreeks die we organiseren in samenwerking met Davidsfonds!