Rondleiding met quiz

Quiz Abdijmuseum
Samen met een gids verken je het museum. Je leert de belangrijkste zaken over de abdij en het dagelijkse leven van de monniken. Wie goed oplet heeft een streepje voor, want na de rondleiding volgt een leuke quiz! De groep wordt opgedeeld in kleinere teams. Er is een snelle ronde en een meerkeuzeronde, waarbij verschillende thema's die aan bod kwamen in het museum terugkomen. Een leuke afsluiter! De leden van het winnende team krijgen elk een leuke prijs mee naar huis. 

Praktisch:

  • Voor 2de & 3de graad lager onderwijs en eerste graad secundair onderwijs. 
  • De rondleiding met quiz duurt 2 uur.
  • Maximum 25 leerlingen.
  • Kostprijs: 5,50 euro per kind (min. 15 – max. 25 kinderen) In deze prijs is de gids inbegrepen, alsook de toegang van de leerkracht. Begeleiders zonder lerarenkaart betalen 5 euro. We rekenen op een actieve medewerking van de leerkracht/begeleider! Voor kleinere groepen (< 15 kinderen) wordt de effectieve kostprijs (82,5 euro) aangerekend.
  • Aanvraag: min. 3 weken op voorhand, via onze online webshop. 

 

Deze quiz kwam tot stand dankzij onze gidsen Chris Buyl, Marc Coppens, Huguette Deck, Daniel Degryse, Annie Lebon en Paul Soete.

Ook interessant

waterspuwertje
Collectie

Het museum is nog steeds gesloten, maar we brengen onze collectie digitaal tot in jouw kot! Ontdek een van de leukste stukjes uit onze collectie in dit filmpje!

Michelangelo. Het banket der verdoemden van auteur Didier Convard, scenarist Eric Adam en tekenaar Thibaud de Rochebrune.
museumbibliotheek

Op zoek naar iets anders dan de zoveelste serie op tv of de blockbuster die keer op keer opnieuw wordt uitgezonden? Waarom niet eens een beeldverhaal proberen? Het aanbod is groot en divers, zeker van historisch geïnspireerde verhalen.

Collectie

Het museum is nog steeds gesloten, maar we brengen onze collectie digitaal tot in jouw kot! Ontdek onze mysterieuze 'Greenman' in dit filmpje!