Rondleiding met quiz

Quiz Abdijmuseum
Samen met een gids verken je het museum. Je leert de belangrijkste zaken over de abdij en het dagelijkse leven van de monniken. Wie goed oplet heeft een streepje voor, want na de rondleiding volgt een leuke quiz! De groep wordt opgedeeld in kleinere teams. Er is een snelle ronde en een meerkeuzeronde, waarbij verschillende thema's die aan bod kwamen in het museum terugkomen. Een leuke afsluiter! De leden van het winnende team krijgen elk een leuke prijs mee naar huis. 

Praktisch:

  • Voor 2de & 3de graad lager onderwijs en eerste graad secundair onderwijs. 
  • De rondleiding met quiz duurt 2 uur.
  • Maximum 25 leerlingen.
  • Kostprijs: 5,50 euro per kind (min. 15 – max. 25 kinderen) In deze prijs is de gids inbegrepen, alsook de toegang van de leerkracht. Begeleiders zonder lerarenkaart betalen 5 euro. We rekenen op een actieve medewerking van de leerkracht/begeleider! Voor kleinere groepen (< 15 kinderen) wordt de effectieve kostprijs (82,5 euro) aangerekend.
  • Aanvraag: min. 3 weken op voorhand, via onze online webshop. 

 

Deze quiz kwam tot stand dankzij onze gidsen Chris Buyl, Marc Coppens, Huguette Deck, Daniel Degryse, Annie Lebon en Paul Soete.

Ook interessant

De Zuid-Abdijmolen en molenaar Patrick Geryl

Veel Koksijdenaars haalden op dinsdagmorgen 15 oktober opgelucht adem als ze hoorden of zagen dat hun molen bespaard bleef van stormschade. Het kon erger afgelopen zijn. In de nacht van maandag op dinsdag werd Koksijde geteisterd door een korte maar hevige storm. Heel wat bomen in de directe omgeving van de Zuid-Abdijmolen sneuvelden. Door de molenwieken net op tijd vast te zetten, voorkwam molenaar Patrick Geryl zware schade.

(c) Rob Buelens

Ook benieuwd of onze jeugd al een baksteen in de maag heeft? Het Abdijmuseum Ten Duinen daagt met de scholenwedstrijd ‘Bouwen voor de eeuwigheid’ klassen uit hun ideale woon- en leefwijze voor te stellen aan de hand van een twee minuten durend filmpje. Deadline voor de scholen ligt op 15 november 2019. Deelnemende klassen winnen naast eeuwige roem toffe prijzen!

Architecture as Profession. The Origins of Architectural Practice in the Low Countries in the Fifteenth Century, Brepols, 2018.

Ben je geboeid door de bouwproductie uit de late Middeleeuwen? Dan is dit boek van Merlijn Hurx iets voor jou. Het is een indrukwekkend referentiewerk geworden, een must-have voor architecten en bouwhistorici. Bovendien komt de auteur zelf in oktober naar Koksijde voor een lezingenreeks die we organiseren in samenwerking met Davidsfonds!