Speur door onze museumbibliotheek

Museumbibliotheek Ten Duinen
Museumbibliotheek Ten Duinen
De dienstbibliotheek van het Abdijmuseum is een stille groeier. Naast de aanwinsten door lopende abonnementen, breidt ook de boekencollectie langzaam uit. 

Cisterciensia, streekgeschiedenis en (monastieke) archeologie zijn de belangrijke groeipolen. Deze (en de andere) titels zijn door iedereen raadpleegbaar. De boeken worden niet uitgeleend, maar kan je dus wel raadplegen in de bibliotheek zelf.

 


De dienstbibliotheek van het Abdijmuseum is voor het publiek toegankelijk. Neem al eens een kijkje online om te kijken of we hetgeen hebben wat je zoekt! En maak een telefonische afspraak met bibliothecaris Natascha Nowé via 058 53 39 55 of natascha.nowe@koksijde.be

Ook interessant

De Zuid-Abdijmolen en molenaar Patrick Geryl

Veel Koksijdenaars haalden op dinsdagmorgen 15 oktober opgelucht adem als ze hoorden of zagen dat hun molen bespaard bleef van stormschade. Het kon erger afgelopen zijn. In de nacht van maandag op dinsdag werd Koksijde geteisterd door een korte maar hevige storm. Heel wat bomen in de directe omgeving van de Zuid-Abdijmolen sneuvelden. Door de molenwieken net op tijd vast te zetten, voorkwam molenaar Patrick Geryl zware schade.

(c) Rob Buelens

Ook benieuwd of onze jeugd al een baksteen in de maag heeft? Het Abdijmuseum Ten Duinen daagt met de scholenwedstrijd ‘Bouwen voor de eeuwigheid’ klassen uit hun ideale woon- en leefwijze voor te stellen aan de hand van een twee minuten durend filmpje. Deadline voor de scholen ligt op 15 november 2019. Deelnemende klassen winnen naast eeuwige roem toffe prijzen!

Architecture as Profession. The Origins of Architectural Practice in the Low Countries in the Fifteenth Century, Brepols, 2018.

Ben je geboeid door de bouwproductie uit de late Middeleeuwen? Dan is dit boek van Merlijn Hurx iets voor jou. Het is een indrukwekkend referentiewerk geworden, een must-have voor architecten en bouwhistorici. Bovendien komt de auteur zelf in oktober naar Koksijde voor een lezingenreeks die we organiseren in samenwerking met Davidsfonds!