(c) Wail Albadry - Abdijmuseum Ten Duinen

Tekenaar Wail Albadry blikt terug op expo 'Bouwen voor de eeuwigheid'

Expo

Terugblik op de expo 'Bouwen voor de eeuwigheid' (2019)

Medewerker en tekenaar bij het Abdijmuseum Wail Albadry blikt terug op de succesvolle expo 'Bouwen voor de eeuwigheid' die in 2019 liep en de bouw van de Duinenabdij in kaart bracht.

Een hele grote dank gaat uit naar alle bruikleengevers: MAS (Museum aan de Stroom), Centrum Agrarische Geschiedenis, Bibliotheek Grootseminarie Brugge, Stadsarchief Brugge, Algemeen Rijksarchief Gent, het stadsarchief Veurne & het MOT!

Bedankt ook kunstenaar Rob Buelens voor het tentoonstellen van zijn kunstwerken! En Amazings dat een huzarenwerk verwezenlijkte door de Abdij te vereeuwigen in LEGO(R)-blokjes!

Geplaatst door Abdijmuseum Ten Duinen

Ook interessant

Snorrebot
Collectie

Het mooie zomerweer dat we hadden, roept bij heel wat mensen nostalgische gevoelens op. Dan denkt een mens al eens terug aan ‘oude’ spelen zoals bikkelen, knikkeren, draaitollen, vliegeren en zoveel meer. Ook op de site van de Duinenabdij hebben we allerhande spelstukken aangetroffen, waarvan we eentje in de kijker zetten. Een ‘snorrebot’! Een snorre wat? We leggen het even uit.

Herontdekt: een penning met aan de ene kant (rechts te zien) het wapen van de Duinenabdij
Collectie

Het is altijd leuk nieuwe stukken van de site van de Duinenabdij te zien. Ook, of misschien meer nog, als het eigenlijk ‘oude’ stukken betreft, die onopgemerkt bij de uitgebreide collectie zaten. Verscholen. Wachtend tot ze opnieuw aandacht krijgen. Zoals een merkwaardige penning met het wapen van de Duinenabdij die ons plots intrigeerde.

waterspuwertje
Collectie

Het museum is nog steeds gesloten, maar we brengen onze collectie digitaal tot in jouw kot! Ontdek een van de leukste stukjes uit onze collectie in dit filmpje!