(c) Wail Albadry - Abdijmuseum Ten Duinen

Tekenaar Wail Albadry blikt terug op expo 'Bouwen voor de eeuwigheid'

Expo

Terugblik op de expo 'Bouwen voor de eeuwigheid' (2019)

Medewerker en tekenaar bij het Abdijmuseum Wail Albadry blikt terug op de succesvolle expo 'Bouwen voor de eeuwigheid' die in 2019 liep en de bouw van de Duinenabdij in kaart bracht.

Een hele grote dank gaat uit naar alle bruikleengevers: MAS (Museum aan de Stroom), Centrum Agrarische Geschiedenis, Bibliotheek Grootseminarie Brugge, Stadsarchief Brugge, Algemeen Rijksarchief Gent, het stadsarchief Veurne & het MOT!

Bedankt ook kunstenaar Rob Buelens voor het tentoonstellen van zijn kunstwerken! En Amazings dat een huzarenwerk verwezenlijkte door de Abdij te vereeuwigen in LEGO(R)-blokjes!

Geplaatst door Abdijmuseum Ten Duinen

Ook interessant

Graftegeltje Lieven van Damme - 16de eeuw
Collectie

De kronieken van de Duinenabdij hebben ons uitzonderlijke lijsten van de monniken en lekenbroeders overgeleverd. Honderden, ja zelfs enkele duizenden namen voor bijna zeven eeuwen. De leden van de abdijgemeenschap werden meestal begraven in een anoniem graf op het grafveld ten noorden van de abdijkerk. Maar soms zijn er meer gegevens voorhanden, zoals bij monnik Lieven van Damme...

(c) Lambert J. Derenette - re-enactment op Feest in de Abdij 2016
Museumverhalen

Geen makkelijke klus om het idee van ‘take-away gerechten’ in een vingerknip terug te koppelen naar de middeleeuwen. En al zeker niet binnen de context van de Duinenabdij. Toch weten we een en ander dankzij enkele rekeningen.

De eerste bezoekers die via de nieuwe ingang het museum bezoeken.
Nieuws

Proficiat aan dit stralende koppel uit Esen! Dhr. & mevr. Lescrauwaet hadden, zonder dat ze het zelf wisten, de eerste tickets gereserveerd voor een coronaproof bezoek via de nieuwe museumingang! We schonken hen een verrassingspakket uit onze museumshop.