(c) Wail Albadry - Abdijmuseum Ten Duinen

Tekenaar Wail Albadry blikt terug op expo 'Bouwen voor de eeuwigheid'

Expo

Terugblik op de expo 'Bouwen voor de eeuwigheid' (2019)

Medewerker en tekenaar bij het Abdijmuseum Wail Albadry blikt terug op de succesvolle expo 'Bouwen voor de eeuwigheid' die in 2019 liep en de bouw van de Duinenabdij in kaart bracht.

Een hele grote dank gaat uit naar alle bruikleengevers: MAS (Museum aan de Stroom), Centrum Agrarische Geschiedenis, Bibliotheek Grootseminarie Brugge, Stadsarchief Brugge, Algemeen Rijksarchief Gent, het stadsarchief Veurne & het MOT!

Bedankt ook kunstenaar Rob Buelens voor het tentoonstellen van zijn kunstwerken! En Amazings dat een huzarenwerk verwezenlijkte door de Abdij te vereeuwigen in LEGO(R)-blokjes!

Geplaatst door Abdijmuseum Ten Duinen

Ook interessant

(c) Lambert J. Derenette
Collectie

Het museum is dan wel gesloten door de coronamaatregelen, toch nemen we jullie digitaal mee om onze collectie te ontdekken!
In de kijker: de maquette van de Duinenabdij in LEGO®-bouwstenen, gemaakt door Amazings!

Collectie

Het museum is dan wel gesloten door de coronamaatregelen, toch nemen we jullie digitaal mee om onze collectie te ontdekken! In de kijker: enkele majolicategels die gebruikt werden in de Duinenabdij!

museumbibliotheek

De abdijen van Ten Duinen en van Sint-Winoks in Bergues hadden in de 12de eeuw een moeilijke verhouding. Die relatie wordt onderzocht in de recentste ‘Annales’ van het Comité flamand de France, dat de handelingen van het colloquium over de abdij en de heilige in 2017 bundelt.