Binnenkort trekt Toerisme voor autisme met Come AUT & Play naar Abdijmuseum Ten Duinen.

Voor wie?

Deze activiteit is gericht op gezinnen met peuters en kleuters. Je hebt geen officiële diagnose nodig om te kunnen deelnemen aan de activiteiten.

Ook broers, zussen, partners, vrienden, (groot)ouders, kinderen zonder autisme zijn altijd welkom op de activiteiten. Let op, de inhoud van de activiteit is wel steeds afgestemd op de leeftijdsgroep die hierboven gedefinieerd is.

Samen creëren we een veilige, autismevriendelijke omgeving!

Wat?

Op 8 juni 2024 gaat de eerste activiteit van Come AUT & Play door! En het is meteen een activiteit voor de allerkleinsten. Ze ontdekken samen het nieuwe peuter- en kleuterparcours met paard Abby en ridder Eddy in het Abdijmuseum. Na dit interactieve familieparcours sluiten ze aan bij een sensorische speelsessie van Happy Plays in een middeleeuws thema. Tussendoor genieten jullie van een lekker drankje.

Het bezoek wordt een mooi verbindingsmoment met de kinderen, maar ook met gelijkgestemde ouders. Het Abdijmuseum stelt zijn deuren bovendien uitzonderlijk voor jullie open op dat moment. In het museum en op de site zullen geen andere bezoekers te zien zijn!

Wat is een sensorische speelsessie?

Tijdens een sensorische speelsessie worden de zintuigen van jouw kind gestimuleerd op een heel fijne manier en wordt de verbeelding geprikkeld. Dankzij de kracht van zintuiglijk spel wordt creativiteit, nieuwsgierigheid en spelend leren versterkt.

Praktisch

Zaterdag 8 juni van 10:00u tot 12:30u.

Abdijmuseum Ten Duinen

Meer informatie

Informatie over de kostprijs en reserveren van een ticket kun je hier vinden.